Vanaf het begin

Vanaf het begin

Labro Verpakkingen is in 1985 opgericht door Gerrit de Laat, de vader van de huidige eigenaars Arjen en Machiel. In die tijd werkte hij als ontwerper bij het verpakkings- en ontwerpbureau van Philips. Hij merkte dat het lastig was om verpakkingen in kleine oplages te laten maken. Samen met een compagnon speelde hij met Labro in op dit gat in de markt. 5 jaar lang combineerde hij zijn eigen bedrijf met zijn werkzaamheden voor Philips.

Vliegende start

In 1990 startte president-directeur Jan Timmer zijn Operatie Centurion bij Philips. Na deze reorganisatie had Gerrit geen zin meer om vorm en inhoud te geven aan een nieuwe afdeling. Hij besloot 100 procent voor Labro Verpakkingen te kiezen. Bij zijn eerste schreden als zelfstandig ondernemer organiseerde Italië het WK voetbal. Allerlei disciplines binnen Philips zochten een betrouwbare, creatieve partner voor voetbalgerelateerde relatiegeschenken. Dankzij de goede contacten met zijn oude afdeling, maakte Labro Verpakkingen een vliegende start.

Package Experience

De afgelopen jaren heeft Labro Verpakkingen de markt in kartonnen verpakkingen zien veranderen. Uiteraard heeft een kartonnen verpakking nog steeds een belangrijke beschermingsfunctie. Dankzij digitale ontwerp- en productiemethode is daar een belangrijke functie bijgekomen. Steeds meer bedrijven proberen met zowel de binnen- als buitenverpakking meerwaarde te geven aan een product. Met creatieve ontwerpen loopt Labro Verpakkingen voorop om deze beleving in karton extra cachet te geven.

Maatschappelijk

Verantwoord

Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De rol van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is de afgelopen jaren steeds groter geworden in het bedrijfsleven. Veel klanten en opdrachtgevers eisen van bedrijven een goede balans tussen People, Planet en Profit. Met de keuze voor FSC-gecertificeerd papier en het gebruik van milieuvriendelijke inkten op waterbasis geeft Labro verpakkingen vorm en inhoud aan MVO.

Duurzaam en recyclebaar

In vergelijking met de meeste kunststof binnen- en buitenverpakkingen is het gecertificeerde karton dat Labro Verpakkingen gebruikt veel milieuvriendelijker. Voor de productie van karton worden speciale bossen aangelegd of nieuwe bomen geplant. Bovendien is recycling van karton ook duurzaam: het voorkomt afval, vermindert gebruik van hout en maakt de samenleving bewuster van een positieve bijdrage aan de leefomgeving.

Meer weten of bestelling plaatsen?

Bel met een van onze medewerkers: +31 (0) 40-2624322

 

Contact

Labro Verpakkingen
Dinkelstraat 3
5626 BK Eindhoven
+31 (0) 40-2624322
info@labro.nl

Over Labro

Labro Verpakkingen BV is al 32 jaar full-service leverancier op het gebied van op maat gemaakte luxe verpakkingen, displays, verzenddozen en POS materiaal.

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is verankerd in de bedrijfsvoering van Labro. Bij ons dagelijkse werk houden wij rekening met mens, milieu en klimaat.